2. lip 2009.

XX Jubilarna Privredna manifestacija ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić 2009.



Pod  pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH, Vlade Tuzlanskog kantona, općine Čelić i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, održana je XX Jubilarna Privredna manifestacija ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić 2009

Ovogodišnja XX Jubilarna Privredna manifestacija, učinila je da ovaj grad postane centar pažnje cijele poljoprivredne regije, kao i uzgajivača i prerađivača voća. Pune gajbe jagoda gdje god se okrenete i njihov miris suvereno je dominirao za vrijeme trajanja manifestacije.


XX Jubilarnu manifestaciju u prisustvu brojnih zvaničnika FBiH, Tuzlanskog kantona,  Josipa Jurasa, Generalnog konzula Republike Hrvatske te eminentnih stručnjaka izlagača i građana, otvorila je podpredsjednica Federacije BiH Spomenka Mičić. Nakon svečanog otvaranja uslijedio je obilazak izložbenog prostora koji je ove godine okupio oko  500 izlagača jagodastog voća i 40 izlagača sa područja cijele BiH i okruženja iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije, što je do sada rekord. U okviru manifestacije upriličeni su i susreti članova Vlade F BiH i TK sa privrednicima, komercijalni susreti, prezentacije, te stručna savjetovanja i okrugli stolovi, uz učešće eminentnih predavača.
U sklopu privredne manifestacije dodijeljene su i nagrade najboljim proizvođačima jagodastog voća, te priznanja za dokazane prijatelje ove manifestacije, koji su joj svih proteklih godina pružali podršku.

Nema komentara:

Objavi komentar