28. ožu 2012.

Kanalizacija i vodosnabdijevanje općine Čelić

Uprkos ekonomskoj krizi koja nije mogla ni nas zaobići, općina Čelić uspjela je u godini koja je iza nas realizirati planirane projekte infrastrukture, a prema najavama Općinskog načelnika Seada Muminovića, tekuća 2012. godina donijeće više osmijeha na lica građana, jer se očekuje skori početak realizacije velikih projekata, čime bi općina Čelić u ovoj godini trebala ponijeti epitet jednog od najvećeg gradilišta u Bosni i Hercegovini. Naime pored ugovorene rekonstrukcije mosta na rijeci Gnjici, kao i nastavka gradnje sportske dvorane, zatim objekta poslovne zone ''Etivaža'', te nastavka radova na objektu za preradu voća i povrća s ciljem pokretanja proizvodnje, sve je izvjesnije da će općina Čelić zajedno sa Vladom Tuzlanskog kantona tokom ove godine na području naše Općine započeti sa realizacijom vrlo značajnog projekta kanalizacije i vodosnabdijevanja u vrijednosti od 3 miliona i 111 hiljada Eura,

21. ožu 2012.

Javni oglas za prodaju putničkog vozila

Na osnovu člana 41. Statuta općine Čelić (Službeni glasnik općine Čelić broj:4/03) i član 2. Odluke o odobravanju prodaje putničkog motornog vozila broj:01-14-149/11 od 07.03.2012.godine, Općinski načelnik općinie Čelić, raspisuje:

Javni oglas
za prodaju putničkog motornog vozila putem prikupljanja pismenih ponuda
Javni oglas: http://goo.gl/hkAY7

20. ožu 2012.

Polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježju u Čeliću

U okviru obilježavanja godišnjice osnivanja 254. Slavne brdske brigade Čelić, delegacija općine Čelić sa Općinskim načelnikom Seadom Muminovićem na čelu, položila je cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima /1992-1995/. Osim općinske delegacije, cvijeće su jučer položile i delegacije Općinskih boračkih organizacija /PŠ i PB, RVI, DB i PL/, zatim boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, te političkih partija naše općine.

Prijem povodom godišnjice Brigade

Povodom godišnjice 254. Slavne brdske brigade, jučer je u maloj sali općine Čelić, Općinski načelnik Sead Muminović, upriličio prijem za predstavnike organizacionog odbora, boračkih saveza i organizacija. Prilikom obraćanja prisutnima Općinski načelnik je naglasio da je naša obaveza da neprekidno svjedočimo istinom o karakteru naše odbrambeno-oslobodilačke borbe, da čuvamo sjećanja na poginule borce, da brinemo o njihovim porodicama, te da na dostojanstven način obilježavamo ove datume, kako bi prenosili istinu mladim generacijama. Zatim je podsjetio da je Općina realizirala mnoge projekte na dobrobit pripadnika boračke populacije, te pružala podršku boračkim udruženjima i njihovim projektima, što će činiti i ubuduće.

Svečano obilježena godišnjica Brigade

U organizaciji koordinacionog tijela boračkih organizacija općine Čelić, jučer je u Amfiteatru Općine, održana Svečana akademija u povodu obilježavanja godišnjice formiranja 254. Slavne brdske brigade. Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i učenja fatihe, prisutnima se u ime organizatora obratio; Enver Halilović, predsjednik organizacije RVI općine Čelić, a zatim su o značaju obilježavanja ovog datuma govorili i uputili čestitke: Nedžad Šadić, predsjednik organizacije PL općine Čelić, te predsjednici boračkih Saveza Tuzlanskog kantona; Hajrudin Halilović, Fahrudin Hasanović, i Nijaz Hodžić. Nakon njih, o ratnom putu 254. Slavne brdske brigade i njenim podvizima, govorio je Mešković Jasmin, ratni komandant. On je pored ostalog naglasio da je obilježavanje ovakvih godišnjica važno zbog mlađih generacija koje tek dolaze i da te generacije zbog svoje budućnosti trebaju poznavati svoju historiju. Pridruživši se čestitkama, predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić, Edin Ajanović u svojstvu domaćina, izrazio je zadovoljstvo što učestvuje u obilježavanju ovog važnog historijskog datuma. U revijalnom dijelu programa, nastupila je folklorna sekcija KUD-a ''Zumbul'' iz Vražića

16. ožu 2012.

Čestitka u povodu Dana Brigade


Svim pripadnicima 208./254. Slavne brdske brigade Čelić, povodom obilježavanja 19. marta 

Dana formiranja Brigade, upućujemo najiskrenije čestitk.

Prijem za penzionere

Sindikalna organizacija općine Čelić, upriličila je jučer prijem za pet penzionera nekadašnjih uposlenika općine Čelić. Tom prilikom predsjednik Sindikata Hazim Nakičević uručio je prigodne poklone (satovi sa posvetom) slijedećim penzionerima: Šadić Safiji, Gačević Harizu, Bojić Muhamedu, Aliji Slomiću i Kemalu Mešković. -''Inicijativa da se penzionerima na jedan svečani način obilježi završetak radnog vijeka postojala je još od prije godinu dana, te ju je rukovodstvo Sindikalne organizacije realiziralo motivisano pažnjom prema tim ljudima i s ciljem da se i ubuduće ta tradicija nastavi kako budu pojedinci stjecali uslove za odlazak u penziju'', rekao je predsjednik sindikata. Toplim riječima dobrodošlice penzionere je pozdravio i Općinski načelnik Sead Muminović. U svom kratkom obraćanju načelnik se osvrnuo na aktivnosti koje su obilježile protekle godine, te ih je upoznao sa poslovima koji su u toku kao i planovima za tekuću 2012. godinu. Prisutni penzioneri općine Čelić su za ovaj susret izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost Sindikatu i Općinskom načelniku koji su upriličili ovaj sastanak čime se pokazuje da nisu zaboravljeni.

12. ožu 2012.

Održano stručno savjetovanje


Služba za privredu, promet i razvoj općine Čelić, upriličila je u četvrtak 8. marta u Čeliću, stručno savjetovanje za poljoprivredne proizvođače o standardima sadnog materijala i plodova jagode. Tokom prezentacije sadnog materijala koju su održali predstavnici preduzeća ''Plant'' d.o.o. Tuzla, bilo je govora i o tehnologijama savremenog načina uzgoja jagode na otvorenom i zatvorenom prostoru. Ovom prilikom je naglašeno da je edukacija proizvođača izuzetno značajna, jer se kroz neposredan razgovor i razmjenu mišljenja može čuti o novim dostignućima i inovacijama u ovoj oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Usvojen Budžet općine Čelić za 2012 godinu

Na 29. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Čelić, održanoj 07. marta tekuće godine, usvojen je Budžet općine Čelić u iznosu od 1.977.220,00 KM. Pored ostalog na ovoj sjednici je usvojen i Izvještaj o radu Općinskog vijeća Čelić u 2011. godini, Program rada Općinskog vijeća Čelić za 2012. godinu, te Plan upravljanja otpadom na području ove Općine. Također prihvačena je i Informacija o radu Policijske stanice Čelić u 2011. godini, te donesena Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Privredno poslovne zone ''Etivaža'' u Čeliću i Odluka o kriterijima za imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora javnih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač i vlasnik općina Čelić. Statut općine Čelić nije dobio potrebnu većinu.

8. ožu 2012.

Stručno savjetovanje iz oblasti poljoprivrede

Stručno savjetovanje iz oblasti poljoprivrede, održat će se dana petak 09. marta 2012. godine u Amfiteatru Općine u Čeliću sa početkom u 13,00 sati.
Program savjetovanja: 
Integralna proizvodnja voća sa posebnim osvrtom na šljivu;
   Predavač: dipl. ing. polj. Fadil Mehmedović.
Global-GAP-Standardizacija u poljoprivredi;
  Predavači:dr. polj. nauka Mido Glavić i dip. ing. polj. Fadil Mehmedović
Zaštita voća od bolesti i štetnika-Bayer d.o.o. Zagreb;
Način i uslovi za ostvarivanje novčanih podrški u 2012. godini;
   Predavač: dipl. ing. polj. Mehović Rečko.
Pozivamo sve poljoprivrdne proizvođače zainteresovane za ovu tematiku, da prisustvuju savjetovanju.

7. ožu 2012.

Čestitka u povodu 8. marta

Upućujemo iskrene čestitke u povodu 8. marta
 Međunarodnog praznika žena.

2. ožu 2012.

29. sjednica Općinskog vijeća Čelić

29. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se u srijedu 07. marta 2012. godine, sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Općinskog vijeća u Čeliću. Na predloženom dnevnom redu nalazi se 15 tačaka o kojima će vijećnici raspravljati. Između ostalog, vijećnici će razmatrati Prijedlog budžeta općine Čelić za 2012. godinu, Izvještaj o radu Općinskog vijeća Čelić u 2011, kao i Program rada OV za 2012. godinu. 
Dnevni red: