30. stu 2010.

8. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

Susretima u okviru 8. Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci, okončano obilježavanje ovogodišnjih Dana Općine Čelić. U završnom dijelu ovog tradicionalnog turnira, održanom u nedjelju 28. novembra u fiskulturnoj sali OŠ ''Čelić'', nagrade i priznanja ekipama, uručio je Fahir Subašić.
Plasman ekipa:
1. IOK “15. Maj” Tuzla
2. OKI “Flash” Mostar
3. OKI “Čelić” Čelić
4. KSO “Smeč” Beograd

24. stu 2010.

25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine

BiH_zastava_03(1) Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo.

25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Turnir u sjedećoj odbojci

2. slikaU organizaciji OKI Čelić, a povodom Dana Općine, u nedjelju 28. novembra u sali Osnovne škole Čelić, održat će se 8. tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci. Predstavljanje ekipa, kao i svečano otvaranje ovogodišnjeg Međunarodnog turnira, obaviće se od 9,30 – 10,00 sati.  Učesnici turnira:
- OKI  “15 MAJ” TUZLA (BiH)
- OKI  “FLASH” MOSTAR (BiH)
- KSO  “SMEČ” BEOGRAD (SRBIJA)
- OKI  “ČELIĆ” ČELIĆ (BiH)

Literarni radovi učenika

1. slikaU organizaciji JU ''Gradska biblioteka'' Čelić, raspisan je konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika osnovnih škola, na temu: Danas je Dan Općine. Projekt je povodom obilježavanja Dana Općine, realizovan u okviru manifestacije ''Dani kulture Čelić 2010''.
Komisija je zaprimila, pregledala i ocijenila ukupno 20 literarnih radova, a prigodne nagrade i Diplome učenicima, uručili su: Predsjedavajući Općinskog vijeća, Edin Ajanović i Direktor JU ''Gradska biblioteka'', Amel Mehanović.
Odlukom Komisije, prva mjesta dijele: Mehdin Arnautović, učenik VIII-b razreda OŠ ''Vražići'', Adisa Mujčinović i Esmir Čirić, učenici VII-b razreda OŠ ''Čelić''.

22. stu 2010.

Otvaranje infrastrukturnih objekata

otvaranje čuprijePovodom Dana općine Čelić, svečano su otvoreni i pušteni u rad dva infrastrukturna objekta, most na rijeci Šibošnici i semafori u Čeliću. Svečani čin otvaranja i puštanja mosta u promet, obavili su Federalni ministar prometa i komunikacija, Nail Šećkanović i Direktor Direkcije cesta Tuzlanskog kantona, Sulejman Brkić, a svečano puštanje u rad svjetlosne signalizacije-semafora na raskrsnici, obavila je Meliha Arslanagić, predstavnica GAP-a.

Dodjela Općinskih priznanja

nagrađeni-1U sklopu svečane sjednice, organizovane povodom Dana Općine, dodijeljena su i Općinska priznanja za 2010. godinu. Za nemjerljiv doprinos u razvoju kulture, Priznanje ''Zlatni grb općine'', uručeno je Fondaciji za bibliotečku djelatnost Federacije BiH, (Priznanje primio u ime Fondacije, Hadžem Hajdarević), a Plaketa ''Zaslužni građanin'', dodijeljena je Mr. Enisi Žunić, Direktorici JU Narodna i Univerzitetska Biblioteka ''Derviš Sušić'' Tuzla. Priznanja je uručio Amel Mehanović, direktor JU ''Gradska biblioteka'' Čelić.

Svečana sjednica Općinskog vijeća

svečana sjednica OVPovodom 17. i 18. novembra – Dana općine Čelić, upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorio predsjedavajući Edin Ajanović, a referat o značaju obilježavanja ovog datuma, kao i o proteklim i tekućim aktivnostima, podnio je Općinski načelnik Sead Muminović. On je podsjetio na historijske događaje koji su bili ključni za današnjicu ove Općine. Ukazao je na opredijeljenost lokalnih struktura vlasti da u budućnosti grade općinu Čelić, koja će biti privlačno mjesto za život i rad svih njenih građana.

Polaganje cvijeća na spomen obilježje

polaganje cvijećaDelegacije općine Čelić i boračkih udruženja, povodom Dana Općine, položili su cvijeće na Centralno spomen-obilježje u centru Čelića.

18. stu 2010.

Izložba likovnih radova

slikarkeU sklopu obilježavanja 17. i 18. novembra - Dana općine Čelić u saradnji sa JU Gradska biblioteka Čelić, otvorena je izložba likovnih radova autora Almedine Cifrić i Arnele Tubić, učenica trećeg razreda Srednje umjetničke škole- na odsjeku Likovni tehničar za primijenjeno slikarstvo u Tuzli. Radovi su izloženi u holu općine Čelić – Gradska biblioteka. Izložba je otvorena do 30. novembra 2010 godine, a zainteresirani je mogu pogledati, svakim radnim danom od 7,30-16,00 sati do 16,00 sati

Prijem predstavnika boračkih organizacija i dobitnika najvećih ratnih priznanja

prijem boračke kategorijeBoračke organizacije su kontinuirana briga predstavničke i izvršne vlasti općine Čelić, istakli su između ostalog Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća na prijemu predstavnika boračkih organizacija i dobitnika najvećih ratnih priznanja, održanom u Maloj Sali općine Čelić, povodom obilježavanja 17. i 18. novembra Dana Općine.

Prijem učenika osnovnih škola

prijem učeniciPovodom ostvarenih rezultata na kantonalnom i državnom nivou takmičenja iz oblasti znanja i kulture u školskoj 2009/2010 godini, Općinski načelnik Sead Muminović nagradio je novčanom nagradom, slijedeće učenike: Elamin Mariam (učenica OŠ ''Humci''), Arnautović Mehdin, Šerifović Asmira i Kavazović Ernad (učenici OŠ ''Vražići'') i Ferizović Amel (učenik OŠ ''Čelić'').

Posjeta JZU Dom zdravlja Čelić

posjeta DZDelegacija predstavničke i izvršne vlasti Općine, posjetila je Dom zdravlja u Čeliću. Tokom susreta sa Direktorom ove Javne zdravstvene ustanove, razgovaralo se između ostalog o potrebama unapređenja prostornih uvjeta neophodni za kvalitetniji rad Timova porodične medicine, kao i o pružanju zdravstvenih usluga povratnicima. Također bila je ovo prilika da se istakne dobra saradnja sa lokalnom zajednicom.

15. stu 2010.

Bajramska čestitka

kb2U povodu KURBAN BAJRAMA, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, upućujemo srdačne čestitke.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Program obilježavanja 17. i 18. novembra – Dana općine Čelić

12.11.2010.  /petak/
-10,00            - Posjeta JZU Dom zdravlja Čelić

13. - 14.11.2010. /subota i nedjelja/
-10,00            - Sportske aktivnosti

15.11.2010. /ponedjeljak/
-09,00            -Prijem učenika koji su u šk. 2009/10. godini postigli rezultate u znanju i sportu
Amfiteatar općine Čelić
-10,00            -Prijem predstavnika boračkih organizacija i dobitnika najvećih ratnih priznanja
Mala sala općine Čelić
-11,00            -Obilazak šehidskog mezarja
Šehidsko mezarje  u Ratkovićima
-12,00            -Izložba slikarskih radova
Hol općine Čelić

4. stu 2010.

20. sjednica Općinskog vijeća

20. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, zakazana je za četvrtak 11.11.2010. godine, sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Općinskog vijeća u Čeliću.
Za ovu sjednicu predlažen je slijedeći
Dnevni red

Registracija poljoprivredni gazdinastava

U toku je realizacija projekta Federalnog ministarstva poljoprivrede ''Registracija poljoprivrednih gazdinstava''. Do sada je na osnovu podataka nadležne Općinske službe, na prostoru općine Čelić, registrirano oko 450 pojoprivrednih gazdinastava i klijenata.

Subvencije u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Općinska služba za privredu, promet i razvoj, je tokom 2010 godine primila i obradila 294 zahtjeva za kantonalne i 108 zahtjeva za federalne podsticaje. Na osnovu dosadašnjih pokazatelja očekivani povrat sredstava je (jedan) 1 milion i sto hiljada KM.

Nastavak radova na uređenju čelićke rijeke u Čeliću

uređenje rijekeOpćinski načelnik Sead Muminović potpisao je ugovor sa izvođačem radova za nastavak radova na uređenju regulacije korita čelićke rijeke u dužini od 180 m.  Projekt se realizira u saradnji sa Agencijom za vodnopodrućje F BiH.

Asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Ratkovići

Ratkovići -slikaU cilju modernizacije lokalnih puteva u mjesnoj zajednici Ratkovići, okončani su radovi na proširenju i asfaltiranju ulice 3. Bataljona u dužini od 265 m. Također, okončani su radovi i na presvlaćenju / asfaltiranju dionice puta raskrsnica Velino Selo – škola Velino Selo u dužini od 810 m. Pored navedenih projekata iz oblasti putne infrastrukture, okončani su radovi i na:
Asfaltiranju puta u povratničko naselje Miladići u dužini od 250 m. Projekt je realiziran u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Fondom za povratak BiH, te u saradnji sa Ministarstvom za obnovu, razvoj i povratak TK, izvršena je sanacija postojećeg puta Šibošnica – Zagoni – Lukavica.