20. tra 2016.

Konkurs za dodjelu stipendija

Na osnovu  člana 41. Statuta Općine Čelić („Službeni glasnik Općine Čelić“, broj: 4/03), člana 6. i 7.  Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele stipendija broj: 01-14-547/16 od 25.03.2016.godine, Načelnik općine Čelić raspisuje:

KONKURS
za dodjelu stipendija redovnim studentima sa prostora općine Čelić
u akademskoj 2015/2016. godini

15. tra 2016.

15. april Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

SRETAN DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE, 15 APRIL
Povodom 15. aprila Dana Armije upućujemo iskrene čestike svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, istinskim patriotima naše domovine Bosne i Hercegovine.

11. tra 2016.

Potpisan ugovor o korišćenju novčane pomoći za sanaciju šteta od posljedica priridne nesreće

Danas, 11. aprila 2016.godine u prostoriji Male sale općine Čelić upriličen je potpis ugovora o načinu korišćenja novčanih sredstava Federalnog štaba civilne zaštite za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Ugovor su potpisali općinski načelnik  Sead Muminović, u ime općine Čelić i Muhamed Bojić iz Čelića korisnik novčanih sredstava. Osnov za zaključivanje ovoga ugovora je Odluka Federalnog štaba civilne zaštite o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta općinama Posavskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona od 08.12.2015.godine. Sredstva u iznosu od 34.750,00 KM dodjeljuju se Bojić Muhamedu za kupnju stambene jedinice obzirom da je njegova stambena jedinica porušena usljed prirodne nesreće u 2014.godini. 




7. tra 2016.

Čestitka u povodu Međunarodnog dana Roma

Povodom Međunarodnog dana Roma, općinski načelnik Sead Muminović i predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić Alija Halilović upućuju iskrene čestitke pripadnicima ovog naroda. Posebnu pažnju posvetiti unaprijeđenju njihovog  položaja u društvenoj zajednici. U toku je provedbe projekta "Rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u općini Čelić" što će u budućnosti doprinijeti u ostvarivanju njihovih manjinskih prava i poboljšanju njihovog ukupnog socijalnog statusa uključujući obrazovanje, zdravstvenu zaštitu ali i očuvanje bogate tradicije i kulture Roma.