31. pro 2015.

Usvojen budžet općine Čelić za 2016.godinu

Na 25. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Čelić održanoj dana, 31.12.2015.godine, vijećnici su donijeli Odluku o izvršenju budžeta općine Čelić za 2016.godinu koji za ovu godinu iznosi 2.128.450,00 KM. Na posljednoj sjednici u ovoj godini imenovan je i član općinske izborne komisije Nijaz Kadrić iz Humaca te donešena Odluka o davanju saglasnosti na cjenovnik komunalnih usluga koje pruža JKP "Čistoća" Čelić.

30. pro 2015.

Čestitka za novu godinu



Svima Vama želimo srećnu i berićetnu novu 2016.godinu

25. pro 2015.

Prezentacija privrednog društva "Bosnaplod" Brčko


Služba za privredu i razvoj općine Čelić obavještava poljoprivrednike da će se 25.decembra 2015.godine u 13,30 sati u Amfiteatru općine održati predstavljanje i prezentacija privrednog društva "Bosnaplod" D.D. Brčko.

24. pro 2015.

Sazvana 25. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić

25. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić održat će se 30. decembra 2015.godine sa početkom u 09,00 sati u Amfiteatru Općinskog vijeća u Čeliću. Za ovu sjednicu predviđen je slijedeći dnevni red:
1. Razmatranje prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni  budžeta općine Čelić
    za 2015.godinu;
2. Razmatranje prijedloga budžeta općine Čelić za 2016.godinu;
3. Razmatranje prijedloga Odluke o imenovanju člana Općinske izborne
    komisije Čelić;
4. Razmatranje prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju
    cijena komunalnih usluga koje pruža JKP "Čistoća" d..o.o. Čelić.

Božićna čestitka


Svim građanima katoličke vjeroispovjesti upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg Božića sa željom da ovaj praznik bude dan radosti, mira, pravde, međusobne solidarnosti i porodičnog zajedništva.



                Predsjedavajući Općinskog vijeća                              Općinski načelnik
                        Alija Halilović                                                     Sead Muminović
                                        

15. pro 2015.

Uspješno realizovan projekat Izgradnje kanlizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić

Postojeća kanalizaciona i vodovodna mreža u općini Čelić nije mogla zadovoljiti potrebe stanovništva. Rukovodstvo općine na čelu sa općinskim načelnikom Seadom Muminovićem je uložilo napore da dođe do pomaka u ovoj oblasti koja je od krucijalnog značaja za bolji životni standard građanstva. Zahvaljujući Sporazumu između Bosne i Hercegovine i Unicredit bank Austria AG, došlo je do realizacije Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić na osnovu kojeg je 17. februara 2012.godine između općine Čelić kao naručioca radova i Ostap Engineering & Consulting GmbH Austria kao izvođača potpisan Ugovor o izvođenju radova na realizaciji ovog projekta.

7. pro 2015.

Šta znači 17. i 18. novembar za Općinu Čelić

Godine 1991., opština Lopare u čijem sastavu je tada bila teritorija općine Čelić, pristupila je paradržavnoj zajednici – Srpska autonomna oblast Semberija i Majevica. Bio je to čin nacionalističke samovolje Srpske demokratske stranke i nedvosmislen atak na intergitet R BiH, koja je još uvijek bila u sastavu SFRJ. Kako je to bilo direktno suprostavljanje interesima Bošnjačkog i Hrvatskog naroda, organizirana je rasprava odbornika iz reda ova dva naroda na kojoj je potekla incijativa za izdvajanje čelićke teritorije iz sastava Lopara.