29. ruj 2015.

Javna rasprava nacrta Prostornog plana općine Čelić 2012-2032.godina

Općinsko vijeće Čelić, na svojoj 23. redovnoj sjednici održanoj dana, 28. septembra ove godine, donijelo je Zaključak o utvrđivanju i stavljanju na javni uvid i javnu raspravu nacrta Prostornog plana općine Čelić za period 2012 - 2032.godine i nacrta Odluke o provođenju Prostornog plana općine Čelić. Predstavnici IPSA Instituta Sarajevo, nosioci izrade Prostornog plana, u prisustvu vijećnika i pomoćnika općinskog načelnika, izvršili su prezentaciju ovih dokumenata.

22. ruj 2015.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Povodom nastupajućih Bajramskih dana, čestitamo Kurban bajram sa rječima "BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN".
Svim vjernicima Islamske vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitamo veliki islamski praznik uz iskrene želje za mir, dobro zdravlje i porodičnu sreću.

18. ruj 2015.

Nacrt Prostornog plana općine Čelić pripremljen za javnu raspravu

23. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić održat će se u ponedjeljak, 28. septembra 2015.godine u 11,00 sati sa slijedećim dnevnim redom:

1.Razmatranje prijedloga Zaključka o utvrđivanju i stavljanju na javni uvid i javnu raspravu
   nacrta prostornog plana općine Čelić za period 2012-2032.godina i nacrta Odluke o
   provođenju Prostornog plana općine Čelić;
2.Razmatranje prijedloga Rješenja o imenovanju privremenog člana Upravnog odbora JZU
   Dom zdravlja Čelić ispred Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona;
3.Razmatranje Odluke o davanju saglasnosti na Memorandum o razumjevanju s ciljem
   podrške o radu ustanova kulture od općeg značaja i interesa za BiH za period 
   2016-2018.godine.

3. ruj 2015.

Javni oglas za imenovanje dva člana Općinske izborne komisije Čelić

            Raspisuje se Javni oglas za imenovanje dva člana Općinske izborne komisije Čelić.
Članove Općinske izborne komisije Čelić imenuje Općinsko vijeće Čelić, uz saglasnost Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine na period od 7 (sedam) godina.
U skladu sa Uputstvom o utvrđivanju kvalifikacija, broja i imenovanju članova izborne komisije osnovne izborne jedinice Bosne i Hercegovine, osoba koja je kandidat za člana Općinske izborne komisije treba da ispunjava sljedeće opšte uslove:

2. ruj 2015.

Zapošljavanje po programu "Javni radovi 2015"

U cilju zapošljavanja osoba sa evidencije nezaposlenih, Federalni zavod za zapošljavanje, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Općina Čelić, sklopili su Ugovor o sufinansiranju učešća u javnim radovima. Na području općine Čelić uposleno je 44 radnika na određeno vrijeme u trajanju od tri mjeseca sa SSS/KV i NSS/NKV u skladu sa programom "Javni radovi 2015". Dvadeset radnika je uposleno pri JKP "Čistoća" Čelić a dvadeset četiri radnika preko općine koji će biti angažovani za obavljanje javnih radova u svim Mjesnim zajednicama općine.