22. srp 2015.

Aktivnosti u Crvenom križu općine Čelić

Općinski Crveni križ Čelić organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi 30. jula 2015.godine (četvrtak) u vremenu od 9,30 do 12,00 sati u prostrijama Doma zdravlja u Čeliću. Prema riječima sekretara Samida Islamovića, svaka akcija dobrovoljnog davanja krvi u Čeliću je veoma uspješna pa se i ove godine očekuje veliki broj dobrovoljnih davaoca krvi. 

16. srp 2015.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Povodom nastpajućih Bajramskih dana, čestitamo Ramazanski bajram sa rječima "BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN".
Bajram je radost za dušu i srce, mubarek dan za sve muslimane i muslimanke koji se dijeli sa porodicom, rođacima, komšijama, prijateljima i svima koji poštuju islam. Na nama je da se pomažemo u dobru, širimo međusobnu ljubav i povjerenje, da se borimo protiv zla, ne očekujući od ljudi ni milost ni nagradu.
Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitamo veliki islamski praznik Ramazanski bajram uz iskrene želje za mir, dobro zdravlje i porodičnu sreću.

10. srp 2015.

Prezentacija postrojenja za tretman otpadnih voda

Predstavnik firme PSV Gmbh Water and Wastewater Tehnology iz Austije, dana 09. jula 2015.godine u Maloj sali općine Čelić u prisustvu predstavnika općina Čelić i Lopare, izvršio je prezentaciju postrojenja za tretman otpadnih voda. Naime, općinski načelnici Čelića i Lopara Sead Muminović i Rado Savić sa svojim pomoćnicima su u novembru prošle godine održali zajednički sastanak po pitanju rješavanja zajedničkog problema izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda u cilju zaštite riječnih tokova, izvorišta vode kao i zaštitu sliva rijeke Save.