21. tra 2015.

Približava se završetak Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić

Vremenski uslovi su konačno omogućili Izvođaču radova na Projektu izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić Ostap Engineering & Consulting Gmbh i njegovim podizvođačima da se maksimalno angažuju kako bi radove završili do planiranog roka 31. maja ove godine. U toku su fini radovi na uređenju Izvorišta u Vražićima, izgradnji tzv. male kanalizacije u Nahviocima, izgradnji kolektora "B" i uređenju trase kraj regionalnog puta Čelić - Ratkovići. Takođe se radi automatizacija vodovodnog sistema a za tri dana ući će se u poslove izgradnje kolektora oborinskih voda kod Doma zdravlja u Čeliću. 



20. tra 2015.

Radni sastanak o kultrurno historijskom naslijeđu

Radni sastanak na temu Kulturno historijsko naslijeđe općine Čelić, održan je 17.04.2015.godine  u Amfiteatar sali općine Čelić na kojem su učestvovali predstavnici Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona  i predstavnici osnovnih i srednje škole, Gradske biblioteke i BZK "Preporod" Čelić te aktivisti kulturno-historijskog istraživanja sa prostora općine Čelić.

Posjeta Premijera TK-a općini Čelić

Na poziv općinskog načelnika Seada Muminovića, 17. aprila ove godine, općinu Čelić su posjetili Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa svojim savjetnikom, ministar za prostorno uređenje i zaštitu okolice Hasan Fehratović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Ajanović. Pored općinskog načelnika, radnom sastanku su prisustvovali Alija Halilović, predsjedavajući Općinskog vijeća, pomoćnici općinskog načelnika Arif Salkić i Suad Begić i direktor gradske biblioteke Amel Mehanović.

15. tra 2015.

Čestitka u povodu obilježavanja Dana Armije R BiH

U povodu obilježavanja godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine, 15 aprila 2015.godine, upućujemo iskrene čestitke svim demobilisanim borcima i građanima koji su dali svoj doprinos u jačanju i stasanju Bosne i Hercegovine, uz neizmjernu zahvalnost svima onima koji na tom putu dadoše živote, dijelove svog tijela za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

13. tra 2015.

Priprema za stavljanje Izvorišta u funkciju

Izvođač radova na Projektu kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić Ostap Engineering & Consulting GMBH sa svojim podizvođačima danas vrši pripremu za stavljanje u funkciju Izvorišta Brana u Vražićima. Da bi postavili ventile na drenove iz bunara potrebno je oboriti nivo vode u izvorištu. Pumpa radi već nekoliko sati ali nivo vode ostaje isti. Projekat kanalizacije i vodosnadbjevanja je od vitalnog značaja za razvoj općine Čelić a predstavnici Investitora općine i Izvođača radova ističu da je izgradnja ovog Izvorišta pun pogodak i najbolji dio ovog vrlo značajnog projekta za potrebe stanovnika i ukupan privredni razvoj općine Čelić.



10. tra 2015.

Čestitka za Vaskrs


Svim vjernicima Pravoslavne vjeroispovjesti čestitamo Vaskrs i Vaskršnje praznike.

3. tra 2015.

Čestitka za Uskrs



Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti upućujemo iskrene čestitke: neka Vam je sretan i blagoslovljen Uskrs!