9. svi 2014.















GRAĐANIMA BIH I OPĆINE ČELIĆ, UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE U POVODU 9. MAJA - DANA POBJEDE NAD FAŽIZMOM, DANA EVROPE I DANA ZLATNIH LJILJANA

PREDSJEDAVAJUĆI OV ČELIĆ                                OPĆINSKI NAČELNIK
        ALIJA HALILOVIĆ                                                 SEAD MUMINOVIĆ

5. svi 2014.

Nastavljeni radovi na uređenju pješačke staze u Čeliću

Prvi dan, nakon dugotrajnih kiša, nastavljeni su radovi na uređenju pješačke staze u ulici Alije Izetbegovića u Čeliću. Obzirom da su završene sve aktivnosti oko donošenja potrebnih Odluka od strane Doma naroda BiH, Parlamentarne Skupštine i Skupštine Tuzlanskog kantona, potpisan je Aneks ugovora za izvođenje radova na Projektu izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić u 2014.godini između Investitora općine Čelić i Izvođača radova Ostap Engineering & Consulting Gmbh Wien. Ovim su stvoreni uslovi za nastavak radova na izgradnji ulice Alije Izetbegovića i Meraje u Čeliću, kolektora "B", crpilišta za vodu i malih kanalizacija u Mjesnim zajednicama Drijenča, Nahvioci, Gornji i Donji Humci i Velino Selo. 

Aktivnosti u Mjesnom uredu Čelić

Danas je u sali za sjednice Općinskog vijeća Čelić, u prisustvu Bešić Enesa, državnog službenika - ovlaštenog matičara za obavljanje čina vjenčanja i Forić Ramize, matičara u Mjesnom uredu Čelić, obavljeno vjenčanje Mujić Mirzeta iz Brnjika i Bešić Samre iz Bilalića, općina Teočak.   

Prihvaćen Izvještaj o izvršenju budžeta općine Čelić za 2013.godinu

Općinsko vijeće Ćelić je 30. aprila 2014.godine održalo svoju 14. redovnu sjednicu na kojoj su donešene Odluke: