28. velj 2014.

Premije osiguranja za 2014. godinu za pripadnike boračke populacije

Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici donio Odluku o odobravanju aplikacije premije osiguranja za 2014. godinu za pripadnike boračke populacije.
Preuzimanje premije osiguranja za navedenu kategoriju počinje od ponedjeljka, 03.03.2014. godine.
Dinamika preuzimanja i aplikacija premije osiguranja odvijat će se u skladu sa koordinacijom između boračkih organizacija i Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.
"Markica" premije osiguranja za 2014. godinu, aplicira se i ovjerava u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osigurane osobe.

27. velj 2014.

Čestitka u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine


U povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercgovine, svim građanima općine Čelić i Bosne i Hercegovine upućujemo srdačne čestitke.

18. velj 2014.

Posjeta predstavnika IFAD programa općini Čelić

Općinu Čelić, 17.02.2014.godine, posjetili su programer menandžer Tamara Nicodeme, Suad Čamdžić, zamjenik  te Edin Ajanović savjetnik pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Suljo Selimović, predstavnik d.o.o. Voćar piramida iz Visokog. Goste su primili i sa njima razgovarali Općinski načelnik Sead Muminović, Arif Salkić i Amel Mehanović.

7. velj 2014.

Održana tematska sjednica Općinskog vijeća Čelić

Općinsko vijeće Čelić je na svojoj 12. redovnoj sjednici održanoj dana 06.02.2014.godine, na dnevnom redu razmatralo prijedlog rješenja imovinsko pravnih odnosa u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću. Pored vijećnika, općinskog načelnika i njegovih pomoćnika, ovoj tematskoj sjednici prisustvovali su i općinski pravobranilac Lejla Hasanović, stečajni upravnik "Fruteksa" Džemal Didić, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Samid Šarac, predstavnik Skupštine TK-a Muhamed Šadić i dvadesetak građana općine Čelić.