30. pro 2013.

Novogodišnja čestitka

Načelnik općine Čelić Sead Muminović povodom novogodišnjih praznika uputio je javnu čestitku svim građanima, u kojoj stoji:
"Poštovani građani općine Čelić, u svoje lično ime i u ime uposlenika općine Čelić, upućujem Vam iskrene čestitke povodom nastupajuće Nove 2014.godine sa željama za dobro zdravlje, sreću i uspjeh u životu i radu".

Osuđen akt nasilja nad vijećnikom Mehmedom Džihanovićem iz Čelića

Općinsko Vijeće Čelić je danas, 30.12.2013.godine održalo 6. vanrednu sjednicu, na kojoj se raspravljalo o narušavanju sigurnosti na području općine Čelić sa mogućim težim tjelesnim i smrtnim posljedicama. U večernjim satima, 29.12.2013.godine, na vikendicu vijećnika Mehmeda Džihanovića u Čeliću je bačena eksplozivna naprava.

27. pro 2013.

Uspješna nogometašica iz Brnjika

Općinski načelnik Sead Muminović, danas je upriličio prijem omladinske ženske "U 17" reprezentativke Bosne i Hercegovine, Esmeralde Mujkić iz Brnjika i uručio diplomu i jednokratnu finansijsku pomoć.

25. pro 2013.

Sazvana 11. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić

11. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se u ponedjeljak, 30. decembra 2013.godine sa početkom u 10,00 sati u općinskom amfiteatru. Za ovu sjednicu, predviđen je slijedeći dnevni red:
1.  Razmatranje izmjena i dopuna budžeta općine Čelić za 2013.godinu;
2.  Razmatranje prijedloga budžeta općine Čelić za 2014.godinu;
3.  Razmatranje prijedloga Odluke o ukidanju Odluke o prihvatanju kreditnog 
     zaduženja općine Čelić prema SPARKASSE bank dd Sarajevo vezanog za 
     realizaciju Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić;
4.  Razmatranje prijedloga Odluke o usvajanju Procjene ugroženosti od požara općine Čelić;
5.  Razmatranje prijedloga Odluke o usvajanju Plana zaštite od požara općine Čelić;

Obavještenje

Služba za privredu, promet i razvoj općine Čelić, obavještava pravna i fizička lica koja su izvršila registraciju poljoprivrednih gazdinstava, da su dužna na osnovu člana 14.Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, do 31.03.2014.godine izvršiti ažuriranje podataka kod ove službe.
Lica koja ne izvrše ažuriranje podataka, neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u 2014.godini.

Obavještenje

Sluba za privredu, promet i razvoj općine Čelić, obavještava sve registrovane poljoprivredne proizvođače i klijente, da su dužni izvršiti prijavu početka proizvodnje svježeg kravljeg mlijeka na obrascu P-1 za 2014.godinu Kantonalnom ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede do 15.01.2014.godine.
Uz obrazac P-1 priložiti listu korištenja iz RPG RK, kopiju mliječnog kartona i uplatnicu za kantonalnu taksu.
Svi oni koji ne izvrše prijavu proizvodnje u navedenom roku, neće imati pravo na novčanu podršku u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2014.godini.

23. pro 2013.

Božićna čestitka

Pred nama su božićni  blagdani. Tim povodom, svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, upućujemo iskrene čestitke. Neka vam je 


                  ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ !


Press konferencija povodom medijske kampanje o značaju energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu


Detalj sa press konferencije u Srebreniku
Detalj sa press konferencije u Srebreni
Dana 19.12.2013. godine, u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, održana je press konferencija Projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) - „Ekonomija energetske efikasnosti (3E)“, na kojoj su prezentovane promotivne kampanje za predstavnike medija i općinskih odjela za odnose sa javnošću, a u sklopu „Godine energetske efikasnosti u Kantonu Tuzla“. Riječ je o medijskim aktivnostima koje idu u pravcu edukacije i podizanja svijesti o značaju povećanja energetske efikasnosti. Dizajniran je program koji se zasniva na strukturi socijalnih mreža, a integrira alate komunikacije sa javnosti, programe edukacija, interpersonalnih komunikacija, printane publikacije i komunikaciju putem mass medija. Animirani spot „UKLJUČI SE“ emitiraće se na televizijskim stanicama.
Detalj sa press konferencije u Srebreniku
Detalj sa press konferencije u Srebreniku

20. pro 2013.

Javni poziv za javnu raspravu o nacrtu bužeta općine Čelić za 2014.godinu

Pozivaju se svi građani da lično ili putem svojih organizacija, institucija ili drugih oblika organizovanja, dostave svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja na Nacrt budžeta općine Čelić za 2014.godinu, na adresu: Općina Čelić Služba za zajedničke, finansijsko-računovodstvene i poslove budžeta - Alije Izetbegovića 60-2 Čelić.

ENERGETSKA EFIKASNOST


19. pro 2013.

Realizacija projekta za voćare i pčelare u općini Čelić

Općina Čelić je dobila još jedan vrijedan projekat u cilju povećanja prinosa u voćarstvu i pčelarstvu a to je USAID/SIDA FARMA PROJEKAT kojeg sprovodi firma KOŠNICA d.o.o. Gradiška. Projekat će trajati do kraja 2014.godine a sprovest će se u deset općina u Bosni Hercegovini među kojima je i općina Čelić.

13. pro 2013.

Utvrđen Nacrt budžeta općine za 2014.godinu

Općinsko vijeće Čelić, na svojoj 10. redovnoj sjednici održanoj 12. decembra 2013.godine, utvrdilo je Nacrt budžeta za 2014.godinu i isti je upućen u redovnu proceduru na Javnu raspravu.

4. pro 2013.

Sazvana 10. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Alija Halilović, sazvao je 10. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Čelić u četvrtak, 12. decembra 2013.godine sa početkom u 10,00 sati u amfiteatru općine. Za ovu sjednicu previđen je slijedeći dnevni red:
1. Razmatranje Nacrta budžeta općine Čelić za 2014.godinu;
2. Razmatranje Prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o regulisanju saobraćaja u 
    naseljenim mjestima na području općine Čelić;
3. Razmatranje Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na Izjavu o politici energetske
    efikasnosti i zaštite okoliša;
4. Razmatranje Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu.

3. pro 2013.

SAOPĆENJE ZA MEDIJE

GODINA ENERGETSKE EFIKASNOSTI KANTONA TUZLA:
OTVARANJE EE INFO TAČKE ZA GRAĐANE  OPĆINE ČELIĆ, 28.11. 2013.GODINE U ŠALTER SALI OPĆINE ČELIĆ.
Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Ekonomija energetske efikasnosti (3E), organizovao je zajedno sa Općinom Čelić, a u sklopu „Godine energetske efikasnosti u Kantonu Tuzla“ promociju EE Info tačke u Kantonu Tuzla, u šalter sali općine.

2. pro 2013.

U Srebreniku održana koordinacijska radionica o medijskim aktivnostima





Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Ekonomija energetske efikasnosti (3E), organizovao je za predstavnike općinskih odjela za odnose sa javnošću, a u sklopu „Godine energetske efikasnosti u Kantonu Tuzla“, koordinacijsku radionicu o medijskim aktivnostima. Radionica je održana u Srebreniku, u petak 29.11.2013.godine.

Isporuka kombinovanog vozila općini Čelić

Prema dinamici radova, 29 novembra ove godine, izvođač radova Ostap Engineering & Consulting Gmbh Wien, u realizaciji Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić, isporučio je specijalno kobinovano vozilo za čišćenje snijega, posipanje soli i odvoza kontejnera.