27. stu 2013.

Raspisan javni konkurs za dodjelu stipendija

Ministarstvo za boračka pitanja tuzlanskog kantona, objavilo je 27.11.2013.godine javni konkurs za dodjelu stipendija braniteljima i članovima njihove obitelji. Tekst javnog konkursa je objavljen na Web stranici Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i oglasnoj tabli općine Čelić.

22. stu 2013.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Čelić

17. i 18. novebar 1991.godine, cjelokupno stanovništvo ovoga kraja s pravom glasa, izašlo je na Referendum i izjasnilo se za izdvajanje današnje teritorije iz sastava SAO Semberija i Majevica, a time i opštine Lopare, čime je nastavljen kontinuitet općine Čelić prekinut 1962.godine. Tim povodom 18. novembra je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorio, predsjedavajući Alija Halilović, koji je podsjetio sve prisutne o značaju obilježavanja ovog datuma. U nastavku sjednice, prisutnima su se obratili Sead Muminović, -općinski načelnik, Edin Ajanović - savjetnik dopremijera FBiH i Salmir Kaplan - ministar u Vladi FBiH. 

21. stu 2013.

Aktivnosti u Crvenom križu općine Čelić

U organizaciji Crvenog križa općine Čelić, dana 21.11.2013.godine u 13,00 sati u Osnovnoj školi u Vražićima, održat će se 16-to po redu općinsko takmičenje iz programa "Upozoravanje na opasnost od mina. Takmičenje će biti organizovano u skladu sa propozicijama takmičenja a učestvovat će učenici iz Osnovnih škola Humci, Čelić i Vražići. Općinski pobjednici učestvuju na kantonalnom takmičenju koje će se održati u Srebreniku.  

20. stu 2013.

Polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje u Čeliću

Delegacija sačinjena od predstavnika Vlade FBiH, općine Čelić i boračkih organizacija, povodom 17. i 18. novembra - Dana općine Čelić, položili su cvijeće na Centralno spomen obilježje u centru Čelića. Učenjem Fatihe, odana je počast svim šehidima i poginulim borcima.

Čestitka za Dan državnosti BiH

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, čestitku građanima Općine Čelić i BiH upućuju općinski načelnik Sead Muminović i Predsjedavajući Općinskog vijeća Alija Halilović.
"Predstavlja nam zadovoljstvo da građanima općine i BiH uputimo iskrene čestitke povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH. Ovom prigodom vrijedi podsjetiti da su građani i narodi BiH 25. novemra 1943.godine, održavanjem prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, nastavili kontinuitet Bosne i Hercegovine, uspostavljajujći njenu državnost.
Od tada do danas, Bosna i Hercegovina je gradila i branila svoj identitet, državnost i stabilnost zahvaljujući svima onima koji su svoju državu stavljali ispred drugih vrijednosti i interesa".

18. stu 2013.

Prijem predstavnika boračkih populacija

U povodu Općinskog praznika 17. i 18. novembra - Dana općine Čelić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Alija Halilović i pomoćnik Općinskog načelnika Nermin Okanović, upriličili su prijem za predstavnike boračkih organizacija, porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobiliziranih boraca, patriotske lige  i dobitnika najvećih ratnih priznanja sa općine Čelić.

15. stu 2013.

Čestitka za Dan općine



U povodu 17. novembra, Dana općine Čelić, svim građanima upućujemo iskrene čestitke uz želje da nas na ovom putu sveopćeg prosperiteta i razvoja naše lokalne zajednice prati zdravlje, sreća i uspjeh.

Dani općine Čelić

U povodu obilježavanja Dana općine Čelić, 17. i 18.novembra, u Maloj sali općine Čelić, upriličen je prijem učenika koji su u školskoj 2012/13 godini postigli najbolje rezultate u znanju i sportu i dobitnika nagrada iz oblasti likovnih i lieterarnih radova u projektu "Učenici svojoj Općini".





Učenicima generacije, predsjedavajući Općinskog vijeća Alija Halilović uručio je novčane nagrade. Nagrađeni učenicu su: Amela Hodžić - OŠ Humci, Emir Ahmičić - OŠ Vražići, Zinaida Džinović - OŠ Čelić i Mersid Ahmetović - MSŠ Čelić. Direktor JU Gradska biblioteka Čelić, Amel Mehanović je uručio robne nagrade najuspješnijim učenicima i to: Amaru Mehmedoviću - OŠ Humci za osvojeno prvo mjesto, Adisi Bajramović - OŠ Čelić za drugo mjesto, treće mjesto su podjelile Sarah Livadić - OŠ Vražići i Almedina Fejzić - OŠ Humci. Posebna nagrada za učešće uručena je učenicama Edini Hodžić - OŠ Vražići i Nejli Mešković - OŠ Čelić.    

11. stu 2013.

17. i 18. NOVEMBAR - DANI OPĆINE ČELIĆ

Program obilježavanja 17. i 18. novembra Dana općine Čelić

14.11.2013.godine - četvrtak

7. stu 2013.

9.redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić, gospodin Alija Halilović, je sazvao 9. redovnu sjednicu koja će se održati u četvrtak, 14.novembra 2013.godine sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Općinskog vijeća u Čeliću. Za ovu sjednicu je predviđen slijedeći dnevni red:
1. Razmatranje prijedloga Odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja općine Čelić 
    prema Sparkasse bank DD Sarajevo vezanog za realizaciju Projekta 
    izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić;
2. Razmatranje prijedloga Odluke o prihvatanju Projekta rekonstrukcije ulica 
    "Alije Izetbegovića" (škola), Alije Izetbegovića (centar), dijela ulice "Zlatnih ljiljana"
    i ulice "Meraje";
3. Razmatranje prijedloga Odluke o izmjeni Odluke o sticanju prava vlasništva na 
    zemljištu u korist općine Čelić i proglašenje nekretnine u prometu dobrom u opštoj 
    upotrebi, broj:02-31-967/11 od 25.09.2013.godine;
4. Razmatranje prijedloga Rješenja o konačnom imenovanju Predsjednika Upravnog 
    odbora iz reda stručnih radnika JZU Dom zdravlja Čelić.

4. stu 2013.

Obavještenje

Obavještavaju se registrovani poljoprivredni proizvođači i klijenti da su dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za 2014.godinu Kantonalnom ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede do 15. nevembra 2013.godine. Prijava se vrši na obrascu PPP u nadležnoj općinskoj službi u Čeliću (šalter sala). Ukoliko se ne izvrši prijava proizvodnje u navedenom roku, gubi se i pravo na novčanu podršku u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2014.godini.