26. lip 2013.

Prijem odbojkaša sjedeće odbojke kod općinskog načelnika

Načelnik općine Čelić, gospodin Sead Muminović, dana, 26. juna 2013.godine, u Maloj sali općine Čelić, upriličio je svečani prijem odbojkaša sjedeće odbojke u povodu ostvarivanja najvećeg uspjeha OKI Čelić od svog osnivanja, osvajanje prvog mjesta u prvoj ligi i ulaskom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Uz čestitke za osvojenim prvim mjestom i ulaskom u Premijer ligu BiH rukovodstvu i odbojkašima, općinski načelnik, je zaželio mnogo uspjeha u daljem radu, da OKI Čelić stasa u stabilnog premijerligaša sa nadom da će se stvoriti bolji uslovi za sufinansiranje kluba u narednoj sezoni od strane općine Čelić. 


Privremeno izmještanje autobuske stanice u Čeliću

Općinsko vijeće Čelić je na svojoj 5. redovnoj sjednici, donijelo Zaključak o privremenom izmještanju autobuske stanice u Čeliću iz ulice Zlatnih ljiljana na prostor parkinga ulaznog dijela Zelene pijace u Čeliću. Razlog za privremeno izmještanje autobuske stanice je izvođenje radova na Projektu izgradnje kanalizacije i vodosnadbjevanja općine Čelić.

13. lip 2013.

Obavijest o pristupanju izrade Prostornog plana općine Čelić za period 2012-2032

Obavještavamo sve zainteresovane strane da je općina Čelić pristupila izradi prostornog plana općine Čelić za period 2012-2032 godina od strane Nosioca izrade Plana "IPSA Institut" d.o.o. Sarajevo, pa u skladu sa članom 43. stav 2. stav 3. i stav 4. Zakona o prostornom uređenju i građenju TK ("Službene novine TK" broj:6/11), obavezni ste kao zainteresirana strana dostaviti ovoj Službi sve neophodne podloge, podatke, relevantne informacije, sugestije i prijedloge koji mogu uticati na izradu Plana. 
Kontakt osoba:  Esed Slomić, tel.035/668-669. Nosilac izrade Prostornog plana: Služba za urbanizam, stambeno komunalne, imovinsko pravne i geodetske poslove.

Broj:02-23-2198/11                                                       
Čelić,23.05.2013.godine                                           
                                                                                     

12. lip 2013.

5. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić

5. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se u četvrtak, 20. juna 2013.godine sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru općine Čelić. Za ovu sjednicu, kolegij Općinskog vijeća Čelić je utvrdio slijedeći: