30. tra 2013.

Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada

  U povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada, 
   svim građanima upućujemo čestitke

26. tra 2013.

Potpisan ugovor o izradi Prostornog plana općine Čelić

Dana, 24. aprila 2013.godine u prostorijama općine Čelić, potpisan je Ugovor o izradi Prostornog plana općine Čelić za period 2012-2032.godine između naručioca radova općine Čelić, koju zastupa općinski načelnik Sead Muminović i izvršioca usluga "IPSA Institut" Doo Sarajevo koju zastupa direktor Amir Fejzić. Ugovor je zaključen nakon provedene kompletne procedure javne nabavke i konačne Ponude izvršioca usluga broj:513/13 od 04.03.2013.godine. Ukupna cijena za izradu Prostornog plana iznosi 41.500,00 KM.

24. tra 2013.

Ispraćaj kolege u penziju

Danas, 24. aprila 2013.godine, u organizaciji sindikalnog odbora općine Čelić, upriličen je svečani ispraćaj Muje Čavalića u zasluženu penziju. Predsjednik sindikalne organizacije, Hazim Nakičević, je čestitao Muji odlazak u penziju, zahvalio na korektnom i profesionalnom odnosu prema poslu i kolegama, zaželio mnogo sreće i zdravlja u penzionerskim danima i na kraju uručio prigodan poklon. 

22. tra 2013.

Promocija srednje škole u Čeliću

Danas, 22 aprila 2013.godine, u Amfiteatru općine Čelić, upriličeno je predstavljanje JU Mješovite srednje škole Čelić. Pored učenika devetih razreda Osnovnih škola Čelić, Vražići i Humci, promociji su prisustvovali učenici srednje škole, njihovi profesori, predstavnici općine Čelić i gosti prof. Thomas Bengtsson i Suvan Broman iz Švedske. Srednju ekonomsku školu, prodstavila je prof. Nasiha Mulahalilović, poljoprivredno-prehrambenu školu prof. Damir Aličić i srednju mašinsku školu, prof. Hazim Zejćirović.

Stipendiranje studenata općine Čelić za 2012/2013.godinu

Komisija za stipendiranje studenata općine Čelić objavljuje rang listu za stipendiranje studenata za 2012/2013.godinu.
Rang lista:

8. tra 2013.

Dvostruka svečanost u Koraju


U Koraju je 05. aprila ove godine, svečano otvoren Društveni dom i potpisan Sporazum o sufinansiranju projekta obezbjeđenja dodatnih količina vode. Prisutnim građanima Koraja koji su se odazvali u većem broju, obratili su se Zijad Smajić, predsjednik Mjesne zajednice, Rado Savić i Sead Muminović, općinski načelnici Lopara i Čelića i Adil Osmanović, Federalni Ministar raseljenih osoba i izbjeglica koji je presjiecanjem vrpce i svečano otvorio novosagrađeni objekat. Ovom skupu, bio je prisutan i Edin Ajanović, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona.

5. tra 2013.

4. redovna sjednica Općinskog Vijeća Čelić


4. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se u četvrtak 11. aprila 2013. godine sa početkom u 10,30 sati u Amfiteatru Općine u Čeliću. Na predloženom dnevnom redu nalazi se 20 tačaka o kojima će vijećnici raspravljati. Između ostalog, vijećnici će razmatrati Izvještaj o izvršenju budžeta općine Čelić u 2012.godini