23. sij 2013.

Savjetovanje iz oblasti poljoprivrede


Obavještavamo javnost da Služba za privredu, promet i razvoj općine Čelić u saradnji sa Udruženjem građana poljoprivrednih proizvođača ''Zelena oaza'' Čelić i Poljoprivrednim zavodom Tuzla, organizuje stručno savjetovanje iz oblasti poljoprivrede, koje će se održati u utorak 29. januara 2013. godine u prostorijama škole u Šibošnici u 11,00 sati. Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivrednih proizvođači da prisustviju ovom savjetovanju. Program savjetovanja:

Izgradnja kanalizacionog i sistema za vodosnabdijevanje općine Čelić


Povodom i zvaničnog puštanja realizacije projekta za izgradnju vodovoda i kanalizacije općine Čelić, jučer je održan sastanak Općinskg načelnika Seada Muminovića sa predstavnicima izvođača radova /ugovorač/ ''Ostap Engineering & Consulting'' GmbH Wien Austria, kao i predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona među kojima su pored ostalih bili ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Edin Ajanović, te ministar trgovine, turizma i saobraćaja Senaid Hadžić sa saradnicima. Ovom prilikom Općinski načelnik Sead Muminović potpisao je  dokumenta na osnovu kojih je dat nalog za početak radova na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže, što predstavlja ključni urbanistički projekat za ovu Općinu. Pored ostalog, istaknuto je da ovaj projekat ima veliku pažnju i podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

22. sij 2013.

Sastanak povodom realizacije Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić



Općinski načelnik Sead Muminović, zakazao je danas (utorak 22.01.2013. g. ) u maloj sali općine Čelić sa početkom u 11,00 sati, sastanak sa predstavnicima izvođača (Ugovarač) ''Ostap Engineering & Consulting'' GmbH Wien Austria, a u vezi realizacije Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić. Poziv za današnji sastanak upućen je i Ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona, (Ministru za prostorno uređenje i zaštitu okolice, Ministru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Ministru trgovine, turizma i saobraćaja i Ministru finansija). Na današnjem sastanku, u ime naručioca radova, Načelnik općine Čelić Sead Muminović, predat će predstavnicima izvođača radova, pismeni nalog za početak radova.

16. sij 2013.

Nacrt budžeta – Javna rasprava


U skladu sa članom 102. Poslovnika Općinskog vijeća Čelić (Službeni glasnik općine Čelić broj: 4/08), Odluke o usvajanju Nacrta budžeta općine Čelić za 2013 godinu, broj:01-14-1791/12, sa 2. redovne sjednice Općinskog vijeća Čelić, održane 27.12.2012. godine, Općinski načelnik upućuje Javni poziv za javnu raspravu o Nacrtu budžeta općine Čelić za 2013 godinu. Pozivaju  se svi zainteresovani građani da lično ili putem svojih organizacija, institucija ili drugih oblika organizovanja dostave svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja na Nacrt budžeta općine Čelić za 2013. godinu na adresu: Općina Čelić, Služba za zajedničke, finansijsko-računovodstvene i poslove budžeta, ulica Alije Izetbegovića 60-2 Čelić, najkasnije do 28.01.2013. godine. Usmeni dio Javne rasprave o Nacrtu budžeta općine Čelić, održat će se 31.01.2013. godine sa početkom u 12,00 h u Amfiteatru Općine u Čeliću. Detaljnije podatke o Nacrtu budžeta općine Čelić za 2013. godine, građani mogu dobiti u prostorijama Općinske službe za zajedničke, finansijsko-računovodstvene i poslove budžeta, kao i na donjim linkovima:
  1. Nacrt budžeta 2013 obrazloženje
  2. Nacrta Budžeta 2013-prihodi
  3. Nacrta Budžeta 2013-rashodi

Ažuriranje podataka u registru poljoprivrednih gazdinstava i klijenata u 2013


Na osnovu akta Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u skladu sa članom 14. Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata (Sl. novine br. 42/08 od 09.07.2008) nosioci poljoprivrednih gazdinstava dužni su do 31.03.2013. godine prijaviti promjene na gazdinstvu. S tim u vezi naglašavamo, da se poljoprivredne kulture na zemljištu kao i brojno stanje stočnog fonda po kategorijama mogu prijaviti samo jednom u toku godine, u gore naznačenom periodu. Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nosioca gazdinstva, broja žiro računa, sjedišta ili prebivališta, članova itd., klijenti su dužni prijaviti 30 dana od nastanka promjene. Nakon što klijent dostavi zahtjev za ažuriranje podataka Službi za privredu, promet i razvoj općine Čelić, ista će u što kraćem vremenskom roku unijeti sve promjene u aplikaciju, kako bi nadležna ministarstva mogla izvršiti pravovremen uvid u stanje na gazdinstvu i skeniranu dokumentaciju, koju klijenti neće prilagati prilikom predaje zahtjeva za novčanu podršku.   

Realizacija projekta ''Mladi Eko Lideri''

U Čeliću je u toku realizacija aktivnosti planiranih za šestu grupu projekta ''Mladi Eko Lideri''. Polaznici su mladi muškarci i žene starosne dobi od 16 - 30 godina sa područja ove Općine koji će u toku trajanja obuke moći steći znanje i vještine iz domena ekologije, liderstva, zaštite okoliša i energetske efikasnosti. U sklopu šeste grupe projekta, ''Mladi Eko Lideri'', planirane su iste aktivnosti i u Gradačcu, Janji i Šekovićima, gradovima sjeveroistočne Bosne i Hercegovine. Projekat je finansiran od strane američkog naroda kroz USAID. Implementatori projekta su: YouthBuild International, PRONI Centar za omladinski razvoj, Centar za održivi razvoj, Omladinska informativna agencija i Centar za energetsku efikasnost.

14. sij 2013.

1. vanredna sjednica Općinskog vijeća Čelić


1. vanredna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se u utorak 15. januara 2013. godine sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Općine u Čeliću. Na predloženom dnevnom redu nalazi se 7 tačaka o kojima će vijećnici raspravljati. Između ostalog, vijećnici će razmatrati zahtjev za preispitivanjem Odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Općinskog vijeća Čelić broj:01-49-892/08 od 31.12.2012. godine.
Dnevni red:

Saopćenje za javnost službe za privredu, promet i razvoj


Služba za privredu, promet i razvoj općine Čelić obavještava fizička i pravna lica koja su izvršila registraciju poljoprivrednih gazdinstava, da su dužna na osnovu člana 14. Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata do 31.03.2013. godine izvršiti ažuriranje podataka kod nadležne Općinske službe. Lica koja ne izvrše ažuriranje neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u 2013. godini.

6. sij 2013.

Čestitka u povodu pravoslavnog Božića


U povodu blagdana pravoslavnog Božića, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti, upućujemo iskrene čestitke.
“MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI”